Meadow harrier - beskrivning, livsmiljö, intressanta fakta

Ängmånen betyder fågel, som med sina dimensionsegenskaper är lite mer än en kråka. Dessa individer föredrar att bo i tempererade klimatregioner, som fält, ängsområden, marshlander. Bosna är inte byggda på vatten och stenar, men på torr mark. Hem för eftertiden ligger vanligen bland buskarna och långt ifrån mänskliga ögon. Grunden för kosten består av små gnagare. Tänk på andra egenskaper som är förknippade med denna fågel.

beskrivning

  1. Familjens representanter är mycket eleganta, med smala och långsträckta vingar. Svansen är också lång, vilket ger fågeln ett större format. Under flygningen går de inte till himlen, föredrar att stanna över marken. Vingarna räker inte i en rak linje, utan tvärtom böjer dem i form av ett väljmärke. I processen att flytta långsamt genom luften, smidig.
  2. Denna art av individer är cirka 45-52 cm lång. Fåglarna på fåglarna når knappast 115 cm. För viktkategorin beror det på habitat. Individer från den europeiska regionen väger ca 0,3 kg. (män) och 0,4 kg (honor). Om vi ​​jämför månen i detta avseende är det lite mindre än den gråa kråken och mer av duvan.
  3. Det är vettigt att beskriva egenskaperna hos plumage. Manspersoner är enklaste att skilja från liknande individer. Han har ett huvud, fjädervingar av vingsvingor, hans rygg är målade askgrå. Huvudet på framsidan, såväl som bröstet och nacken är ljusgrå. Området under svansen och bukdelarna är vitaktigt. De har ett mönstrat mönster av bruna eller röda fjädrar.
  4. Unga djur är inte målade så ljust som vuxna. De förvärvar den karakteristiska färgen på fjäderdräkten närmare 4 år. Fåglar som är ett år gammal liknar kvinnor och män, det är svårt att förstå vilken sorts kön de är. Skrovets nedre del är röd med brunt och övre är mörkt, brunt. Räkningen är svart. Iris är gulaktig, i unga är de bruna eller grågula.

bostad

  1. Dessa fåglar är ganska omfattande. De bor i afrikanska länder och bosätter sig i stort antal i Algeriet och Marocko. Det finns fåglar i Altaibjerg, på västra Atlantkusten, samt i Minusinskbassängen och nära Tannu-Ola Range.
  2. De bor överallt i Europa, men de föredrar att undvika Norge. I England var dessa fåglar mycket små (högst 30 personer). I Österrike under 2000-talet fanns det cirka 12 par och i Serbien endast 10 fåglar. I Montenegro, inte mer, cirka 5 par.
  3. I västra Europa var sakerna mycket bättre. Så, till exempel, är de flesta av befolkningen spridda i hela Spanien, Frankrike och Portugal. I vårt hemlands storhet är dessa fåglar mycket större än någon annanstans. I Ryssland, mer än 40 tusen individer. Allt beror på regionen, antalet fåglar minskas och ökar sedan.
  4. Om vi ​​betraktar den europeiska delen som fördelningsområdet för individer av de arter som representeras av arten, bor de oftast där i Estland, Storbritannien och Sverige. I utkanten av vårt land möts de i Tyumen, Pskov, Jekaterinburg, Yaroslavl, Moskva, Tara och Kazan.
  5. Det kommer också att vara intressant att studera fördelningen av dessa fåglar utanför Ryska federationen i riktning mot Kaukasus, Iran, Kazakstan och Centralasien. De finns i Kina, Asien Minor, och ibland Japan.

reproduktion

  1. Individer når sexuell mognad vid 2-3 års ålder. I det här fallet, oavsett om det är en kvinna eller en man. Fåglarna är monogamiska och trogen mot varandra för resten av livet. Presenterade individer försöker ofta bo på samma ställe. Därför försöker looniesna efter överflyttningen att återvända till sina hemland.
  2. Så snart han kommer från de varma länderna börjar han genast äktenskapsdansen i himlen. Fågeln visar verkligen komplexa stunts i luften. Den rör sig i hög höjd i vågor, varefter det spiralar nedåt. Det kan visa ett okontrollerat fall.
  3. Under utförandet av olika pirouetter börjar manen samtidigt melodiöst. Sådana ljud liknar någonting som en snipe gråter. Det bör noteras att kvinnor också tar en aktiv roll i sådana spel. Men de gör inte så mycket i motsats till männen.
  4. Dessutom, ofta under parningstid, imiterar hanarna en attack på kvinnorna, de knackar dem på ryggen. Om livsmedelsförhållandena tillåter, kan de enskilda personerna ofta bo i små grupper. Ofta håller fåglarna i par. Men ofta finns kolonier.
  5. Att bo i kolonier är dock inte typiskt för alla andra månar, förutom ängen. I det här fallet kan avståndet mellan de berörda fågornas boar vara från 10 till 100 m. Det är värt att notera att endast kvinnan är engagerad i byggandet av bostaden. Ofta ligger boet i höga tjocktar av buskar eller gräs.
  6. Externt kan boet se annorlunda ut. Anledningen till detta kan vara ojämn jordfuktighet. Om terrängen är relativt våt, kommer boet att bestå av gräs eller halm med en diameter på upp till 70 cm. Samtidigt kan väggtjockleken upp till 20 cm. Nackstommen är ofta smågrenar.
  7. Om terrängen är torr, kan t ex i steppe-bonarna hittas i form av fördjupningar i marken. Detta kommer fortfarande att läggas torrt gräs. Det bör noteras att fåglarna inte gör sängkläder i sådana bostäder. Samtidigt är området kring boet öppet. Sådana bostäder i Lunei finns i fälten, i ängarna och inte i de fuktiga områdena i myrarna.
  8. Efter parningstiden börjar honan lägga ägg. Hon gör det för 1 st. varannan dag. Förfarandet faller ofta i början av sommaren. Som ett resultat producerar fåglar i allmänhet upp till 6 ägg. Men som regel stannar paret bara vid två. I detta fall är äggna vita med en grön nyans. Sällan finns det bruna fläckar.
  9. Endast kvinnan är engagerad i vidis ägg. Vid denna tid skyddar hanen hemmet och ger familjen mat. Ofta möter kvinnan sin hälft när han kommer tillbaka från jakten. Det är värt att notera att de berörda personerna är mycket hemlighetsfulla. Om de ser fara, börjar de att ringa kring rovdjuret och göra höga ljud.
  10. Om individer bor i kolonier samlas de i en flock och börjar skydda sina släktingar från fara. Som ett resultat ökar effektiviteten av försvaret avsevärt. Det är värt att notera att ängmoderna inte har stark aggression mot en person, till skillnad från andra liknande arter. De är också lojala mot de närmande stora djuren.
  11. Chicks föds redan i vit fluff. Detta sker lite mer än en månad efter vidis. De första 15 dagarna lämnar honan inte boet, och hela tiden återstår med avkomman. Vid den här tiden slutar hanen inte att föra mat till hela familjen. Efter ytterligare 2 veckor är kycklingarna redan på vingen.

Idag undersökte vi rovdjurens fågel, som i form av dess dimensionella egenskaper praktiskt taget inte överskrider storleken på en kråka. Individer är vanligare i Ryska federationens öppna utrymmen. På 2000-talet var de inte kända för européerna, men då växte befolkningen, fåglarna blev större.

Video: Meadow harrier (Circus pygargus)