Dugong - beskrivning, livsmiljö, livsstil

Dugongs är förtrollande havsdjur, de är växtätande däggdjur och mest liknar havskor. Egentligen är de ganska nära manater, som kallas havskor. Zoologer refererar dugongs till sirenerna. Just så finns det en sådan frihet, som kallas ett ord från forntida grekiska legender, dessutom är duyung översatt från det malaysiska som en sjöjungfru eller en jungfru från havet.

I Ryssland kallas dugongen ofta som havsko, eftersom sjöjungfrun, som den ryska epiken beskriver denna varelse, är fortfarande långt ifrån saknad nåd. Men om du jämför med en ko, så är dugongen helt i överensstämmelse med detta djur. Han har också en massiv kropp, obekvämhet och någon form av mjuk charm som gör att du kommer att bli rörd och jubla i vanorna i denna magnifika havslevelse.

Grundläggande information

För det mesta föredrar dugongs att bosätta sig längs stränderna, där hav och hav bildar vikar och grunda laguner. Nu är området ett tropiskt bälte av Stilla havet och Indiska oceanerna. Eftersom det inte är svårt att förstå, bor de i havsvatten och praktiserar de inte i färskt vatten.

De är de minsta företrädarna för sirenerna, eftersom de med en kroppslängd på fyra meter väger endast upp till 600 kilo, och detta förhållande för sådana djur är ganska måttligt. Dessutom är män alltid större än kvinnor.

Kroppsstrukturen är en typ av cylinder, som har många veck, karakteristiska för alla ägare av tjock hud och ett betydande lager av subkutant fett.

Huden har verkligen en imponerande tjocklek - ca två centimeter eller mer, och färgen är gråaktig med en liten gradient. Magen är alltid lättare och ryggen är lite mörkare.

Om du jämför det med någon från andra djur, är dugongen helt enkelt en överfylld tätning med vissa funktioner. Men om du ser bättre ut, finns det många funktioner som skiljer dugong från andra djur, i synnerhet har de inga bakre fenor alls, och de främre är ganska långa (upp till en halv meter), det finns inga tecken och specifika egenskaper på benen som skulle tillåta att gå vidare på marken. Därför landar inte dugongs på land, när de faller ner i vattnet, och där utvecklades de till de nödvändiga förutsättningarna och kroppsstrukturen. Så, faktiskt, fortsätter de att sitta under vatten och känna sig bra om sig själva, eftersom det fridfulla uttrycket för dessa härliga djur tillåter oss att prata.

Utanför hade dugongen lätt förvirrats med manaten om det inte var för bakfinen, som till skillnad från manaten är uppdelad av en djup ihålig i mitten och mest av allt liknar en val. För jämförelse representerar ryggen av en manatee i form en slags paddla eller en paddla som liknar en manatee fin, som du vill.

Vi vänder nu till beskrivningen av dugongens ansikte, som också förtjänar viss uppmärksamhet och kännetecknas av dess karakteristiska egenskaper. Auriklarna är frånvarande på typiskt sätt hos många havslevelser, och ögonen djupt i banorna är också lämpliga för att bo under vatten (förresten hör de sig helt bra, men ser ojämnt). Huvudet är relativt litet i storlek jämfört med kroppen och är stillasittande. Nospartiet har köttiga svampar och en trubbig näsa, som levereras med en ventil som täcker det inre utrymmet av yttre vatten.

Dugongens natur och livsstil

Dessa akvatiska däggdjur liknar kor i fred och långsamhet, och om de beskrivs mer exakt är de rädda kor. Det verkar som att vattenutrymmet är inbyggt i dugongen, så varför inte känna sig säker och till och med lite imponerande där? Ändå ser de ganska blygsamma ut, rör sig noga och smidigt. Avståndet, vilket dugong övervinner om en timme, är i genomsnitt ca 10 kilometer. Dugongs behöver däremot inte sprintegenskaper, tvärtom - det är just denna långsamma och mått som i många avseenden gör det möjligt att vara effektiv i sökandet efter mat.

För dugonger är huvudbesättningen att söka efter olika växter, dvs alger som sprids längs havsbotten. Därför simmar de så här över havsbotten och äter algerna lugnt - varför inte havskor?

Otroligt nog är dessa blygda djur inte särskilt benägna att flockar. För det mesta är de enskilda bönder, och förpackningen bildas som regel endast av vegetationens närvaro på något territorium. Då samlar dugongerna i en liten grupp av fem eller lite fler individer, och går smidigt genom en separat plats, som om de i en grupp gör matuppsamling.

Dessutom finns det möjlighet till gruppmigration, när en hel befolkning går till varmare regioner för att leta efter mat. Sådana migreringar bestäms av valet av mer gynnsamma klimatförhållanden.

En annan odditet är totalfavör med folket. Om du någonsin sett ett sött och smidigt husdjur, så är dugong ett exempel på de sötaste och smidigare av dem. Havjättarna tillåter sig att pressa, stroke, krama, smeka, kyssa, fotografera, så att det är bekvämare att posera. De kan repas, masseras och mycket mer. Därför är det ganska ofta, när du letar efter ett foto av en dugong på Internet, det kommer säkert att finnas någon person där som klämmer en havsko eller gör något roligt med detta djur. I själva verket är dugongen inte särskilt mot sådan kommunikation.

Hemligheten med detta beteende ligger i den tjocka huden, vilket gör dessa varelser nästan helt oskadliga för yttre påverkan. Predators betala inte mycket uppmärksamhet åt dugongen alls, för att försöka få den typen av hud är dyrare. Både dugonger och rovdjur förstår detta faktum och påverkar därför inte varandra och överlappar vanligen inte varandra. Ibland händer det självklart att en haj kanske vill äta en babykösko, men med moderens tillkom, går rovdjur på pension. Dugongs kan köra undan även enorma hajar, vilket inte heller ser någon sak i att försöka sin hand med dessa jättar.

Dugong Power

Om du tittar på dessa varelsers plumpa läppar står överläppen ganska tydligt ut, vilken utan överdrift ser bara stor ut. Denna detalj gör det också möjligt att riva av växter från havsbotten. Den dagliga kosten hos ett vuxendjur kan vara ca 40 kg av olika havsgräs och olika alger.

Män har en liten fördel jämfört med dugongkvinnor, eftersom de har övre tänder, som bland annat används för att sköta växter från botten. De gräver ganska långa spår och det är lätt att spåra längs dessa vägar där dugongen betade och var den var på väg.

Dugongens dagar är ganska monotona och mäta, med tanke på mängden mat som de behöver samla, är de bara det. Först flyter de ca 15 minuter längs botten, flyter sedan upp och får luft, och igen till botten. Så dagar ersätter veckor och veckor förändras år, och havskor fortsätter att beta längs havsbotten och lämnar bakom två långa furar som ursprungliga tidslinjer som tvättas bort av evighetens vatten.

Dugongs är inte dumma djur, tvärtom vet de hur man sparar mat för framtiden och visar i allmänhet viss uppfinningsrikedom. Ofta samlas en tillförsel av alger på en separat plats, från vilken dugongen kan ta upp rätt mängd och frigöra sig från att samla in en period.

Reproduktion och livslängd

I det tionde året av dess existens blir dugongen en vuxen varelse och kan börja kompisera. Dessutom kan dugongs njuta av denna ockupation när som helst på året, eftersom de inte är konditionerade av ramen för reproduktionsperioden bestämd av naturen. I allmänhet mager de hela året.

Sådan frihet avbryter dock inte svårigheterna i kvinnans kamp. För att få intimitet med sin älskling står han ofta inför en kamp med en rival på tänderna. Dugongs använder sina övre tänder ganska skickligt och kan medföra betydande skador på en motståndare.

Faktum är resultatet av kampen och beslutar om ett ytterligare avelsalternativ. Vinnaren av kampen lämnar nästan omedelbart med kvinnan och är engagerad i att fatta en ny dugong. Därefter går männen och går inte in i sina egna avkommor.

Graviditet tar ett år, varefter det förekommer som regel en unga, som väger ca 40 kilo och har en längd på upp till en meter. Sällan födda tvillingar. Den nyfödda ungen ligger på moderns rygg i cirka 12 veckor och använder mjölk för utfodring. Därefter börjar en mer självständig existens som orsakas av övergången till en vegetabilisk diet, men barnet vägrar inte mjölk. Mors mjölk förblir i kosten i upp till ett och ett halvt år.

Gradvis växer barnet upp och börjar en självständig existens, vilket är ganska lång. Dugongs ålder når 70 år eller mer om yttre faktorer inte påverkar det. Av externa faktorer menar vi främst människa, vilket väsentligt påverkar befolkningen hos dessa djur.

Vid denna tidpunkt är dugongpopulationen ganska liten, människor i 1900-talet påverkade dessa djur på det mest negativa sättet. Nu är fiske med nät förbjudna, och dugongs skyddas av olika internationella organisationer. Endast skördas med hjälp av harpuner i små länder och kulturer som historiskt använder dugongs för att behålla sin egen existens och är engagerade i en rimlig fångst av dessa djur är tillåtet.

Video: Dugong (Dugong Dugon)