Golden-haired pingvin - beskrivning, livsmiljö

Den guldhårda pingvinen fick sitt namn på grund av närvaron av en karakteristisk skugga på huvudet. Dessa vackra familjemedlemmar kan konkurrera med särpräglade externa data. Dessutom är de roliga och intressanta när det gäller lärande. Många fotografer och forskare är glada att gå in i pingvinerna för att se dem och komponera fascinerande material.

Egenskaper av formuläret

  1. För första gången beskrevs fågeln av en naturforskare från Tyskland tillbaka 1837. Det var han som märkte det korsade varelsen med intressanta vanor. Initialt var denna pingvin hänförd till en gemensam familj, men över tiden migrerade individer till en separat klassificering.
  2. Om du följer data som erhållits från ett flertal studier, anses den närmaste karlen av den här fågeln som en pingvin av kunglig typ. Naturligtvis är den andra arten större och mer massiv, men annars är de liknande.
  3. Mer än 1,5 miljoner år sedan inträffade den första mutationen, fåglarna delades och började förändras i utseende. Idag verkar dessa individer helt annorlunda, vi kommer att fokusera på den gyllenehåriga medlemmen i familjen.

bostad

  1. Arter av de arter som diskuteras föredrar att bo på Antarktis kust. De gillar att bo på öar som sträcker sig över subantarktiska bältet. Andra undantag inkluderar slätter med en oändlig snömassa, som inte tillåter tillgång till vattnet.
  2. Pingvinerna lever av sin natur koloniala, så de bor i stora familjer. De möts i södra Chile, liksom på Orkneyöarna och Antarktishalvön. Enligt experten är dessa personer belägna i Nya Zeeland, Australien, Brasilien och Afrika. Men deras flockar är små och instabila.
  3. Om du överväger en viss bostad, föredrar vackra fjädrade vänner att bosätta sig nära den steniga terrängen. De bygger bonar där, spenderar de flesta av sina liv, gömmer sig från fiender i den naturliga miljön.
  4. Eftersom det tidigare nämnts att denna art lever kolonialt, är det nödvändigt att klargöra antalet individer i en familj. OBS, det kan nå 1,5 miljoner och ännu mer. Därför är pingviner en handfull och ofta fientlig för territorium.
  5. Unga djur är inte lika konflikt som vuxna fåglar. Den senare börjar ofta slåss eftersom de försöker välja det bästa stället att bygga ett hem. Intressant är en obehaglig fiskliknande lukt som härrör från familjens livsmiljö.
  6. Social aktivitet är ganska utvecklad, fåglarna kommunicerar med utrop och gester. Det finns många ljud i deras arsenal, varje av dem betyder något. När parningssäsongen börjar, synger hanen och kräver sålunda kvinnorna. Honorna samlas i en hög, och mannen väljer en och börjar dansen.

beskrivning

  1. En individ av denna släkting utmärks av sina stora övergripande egenskaper. Självklart kan hon inte tävla med kungpingvinerna, men hon är inte heller liten. Så, när det gäller tillväxt, växer fågeln till 70 cm, men det fanns också större representanter.
  2. Skillnader i kön är närvarande, manliga representanter är något större än kvinnor. En intressant egenskap är inneboende i dessa fåglar. De varierar i kroppsvikt beroende på årstiden. Skjul också ordentligt i vikt under parning. I allmänhet varierar massan från 3-6 kg.
  3. Ungdomar är motsvarande mindre, men snabbt får fatrester när de växer. Innan molten börjar, pingvinerna väger ca 6 kg och sedan gå ner i vikt 1,5-2 gånger. Inledningsvis kallades dessa fåglar kramade, inte guldhåriga. Detta beror på den karakteristiska tuftet på huvudet, pigmenterad av en gul-orange skugga.
  4. Spetsen är över ögonbrynen. Det anses vara kännetecknet för denna art. Näven är stark och stor nog. Den är färgad brunaktig med orange färgton. Något böjd ner som en klo.
  5. För alla andra parametrar sticker dessa pingviner knappast ut bland liknande individer. De är nästan över hela kroppen målade i blått eller svart. Bukdelen och nacken är vita. Tassarna är rosa, liksom området under vingarna.

ranson

  1. Glöm inte att individerna i denna art hör till rovfåglar. De vet inte hur man ska flyga, men det hindrar dem inte från att vara utmärkta jägare under vatten. Prim det pingviner gör det ganska framgångsrikt.
  2. Vuxna individer är fullt kapabla att dyka till ett djup på mer än 65 m. Samtidigt kan de vara under vatten utan syre i upp till 3 minuter. Dessutom, innan jakt och nedsänkning i vatten, samlar pingviner en liten mängd stenar i munnen. På grund av denna extra vikt kan rovdjur snabbt sjunka ner i vattnet.
  3. Ofta jagar gyllene pingviner på små fiskar. De gillar också att äta kräftdjur och bläckfisk. Om du tittar på det från andra sidan, försöker du föräldrarna att ta in små mollusker och plankton när de matar avkomman.
  4. Problemet är att ungdomens kropp är ganska svag och ännu inte helt förstärkt. Därför kan kycklingarna helt enkelt inte smälta den större maten. Det är av den anledningen att vi kan säga att föräldrar ger unga djur med speciell "baby" mat.

Intressanta fakta

  1. De betraktade individerna är inte listade i den röda boken, men denna art är skyddad. Guldhårda pingviner tros vara mycket sårbara.
  2. Samtidigt, om situationen inte förändras, kommer sådana personer att falla in i den röda boken. Fåglar förgås huvudsakligen på grund av att hela planeten lider av stor ekologi. Specifikt påverkas pingvinerna negativt av den globala uppvärmningen.

Sådana individer är unika och skyddade som en art som kan försvinna. Faktum är att pingviner har få naturliga fiender, de förstörs av försvårandet av ekologi på hela planeten. I sällsynta fall attackeras sälar av sälar och mördarevalar.

Video: 10 fakta om pingviner