Steppe Fox - beskrivning, livsmiljö, livsstil

Ett vilddjur som kallas räv är bekant för många människor från ryska folktal, där det spelar rollen som en sly räv. Detta djur är uppdelat i många arter. En av dem är Korsak, som bor i steppen.

beskrivning

  1. Korsak - en av rävarna tillhör hundens familj.
  2. Dimensionerna är blygsamma, inte mycket imponerande - längden är bara 45-70 centimeter, höjden är något mer än 30 centimeter. Svansen är något kortare än kroppen - ca 40 centimeter. Vikten av en vuxen räv är från 4 till 7 kg.
  3. Huvudet är litet, spetsat. Näsan är mörk, ögonen är gröna med yellowness, munnen är dekorerad med många små men skarpa tänder, det finns 48 av dem. Fötter höga med krullade klor. Precis som någon rovdjur, har en välutvecklad hörsel, lukt och syn.
  4. Pälsen är grå med en röd eller gul snitt. Denna färg låter dig framgångsrikt slå samman med Steppelandskapet, vilket hjälper till att jaga och hjälper till att överleva.
  5. Bröst, hals och buk är täckta med lättare päls. Det är mörkt i spetsen på svansen.
  6. Liksom de flesta rovdjur, förändras pälsskyddet beroende på säsong. På sommaren är det mörkt och kortt, och på vintern blir det långt, tätt och attraktivare, att få en gulgrå färg. Och på åsen blir pälsen grå och ger revet ett märkligt utseende.
  7. De går ganska snabbt - de kan nå hastigheter upp till femtio kilometer i timmen. Plus, Korsak är utrustad med förmågan att klättra träd.

Habitat och beteende

Corsacens livsmiljö är omfattande. Han bor i stan, öken och halvöken regioner i Eurasien. Det finns i Iran, Afghanistan och Pakistan, på territoriet i Centralasien, det finns i Kazakstans steppes. Habitat sträcker sig till nordöstra regionerna i Kina och Mongoliet.

På rysk territorium bor det i nästan alla steppzoner: det finns många stepprev i norra Kaukasus, nära Don och de sydliga regionerna i Uralerna. Flera individer bor i Transbaikal Steppes. Vissa representanter för arten ses i de ukrainska stepparna.

Faktum! Vanligtvis undviks skogskorsaker, men de lever också i skogssteg. Undvik också bergen, inte stigande över foten.

Korsaki väljer att bo i böljande kullar, utan vegetation. Anledningen till valet är enkelt - på vintern kommer mycket snö att ligga på en sådan yta, där det är lättare att dölja.

Varje djur har ett territorium på cirka 30 kvadratkilometer. På den har djuret flera hål, kärleksfullt utrustade med en räv. Men hon grävde inte dem alls (hon gräver sig i mycket sällsynta fall). Rättfärdigande titeln på ett lurande djur, utövar Corsac gnagare som tappar, gophers eller kolonner från minkar och bosätter sig i sina hem. Lyckligtvis är storlekarna lämpliga.

Kan uppta en bostad övergiven av en stor räv. Vanligtvis är hålen i steppefallen anslutna till varandra, i en av dem spenderar Corsacus tid. I regel finns det flera utgångar i ett standardhål - deras antal kan vara upp till fem.

Korsak är nattligt, börjar jaga i skymningen. Föredrar att göra detta ensamt, men arrangerar ibland gruppjakt, storleken på gruppen kan vara stor och nå 40-45 personer.

Om det finns en allvarlig frost på gatan eller en storm rasar, avbryts jakten, räven ligger alltid i burgen i upp till tre dagar i rad - en sådan långvarig frånvaro av mat stör inte henne.

mat


Steppe rävar matar främst på djurfoder. Grunden för kosten består av små gnagare, jerboer, fåglar och deras läggning. Om det inte finns något att äta, kommer det inte att gå förbi hösten.

När, av någon anledning, vegetation täts tätt med djurmat, förstör de alla grönsaker och frukter, äter örter. Detta ger också vissa fördelar - vitaminbalansen återställs i kroppen.

När mycket snö faller och Korsak börjar fastna i det, räknar rävarna närmare mänskliga bosättningar. Ofta kan Korsaks ses där bredvid mänskliga bostäder, där de söker mat på deponier och jaktar inhemska fjäderdjur.

Det är också värt att notera att även om Korsak lever i ett torrt klimat som orsakar uttorkning, dricker det praktiskt taget inte vatten. Den rätta mängden fukt kommer från maten som konsumeras i maten och kroppen räcker.

reproduktion

Steppe rävar blir sexuellt mogna under den 9: e / 10: e månadens liv, och de kan fortsätta att köra under andra året.

Korsaks är en annan lojalitetskompani av livet - välj ett par en gång för alla. När man väljer en partner ordnar hanarna hårda strider.

Parningssäsongen börjar sen vinter - våren. Graviditeten varar ungefär två månader. Från 3 till 6 ungar är födda åt gången. De är blinda, den lilla kroppen är täckt med kort ljusbrunt hår. Upp till 2 månader matas de på modermjölk, men fadern tar också hand om avkomman och tar barnen redan i andra månaden.

På ungefär en och en halv och en halv räknar redan räven från bostaden och kommer till ytan, vänjer sig till omvärlden. Under den sjunde månaden, efter att ha nått sina föräldrars storlek, lämnar de hem och börjar sätta upp sina liv.

Varför antalet steppe rävar ständigt förändras

Den vuxna corsac har en mycket vacker pälskinn, så jägarna skjuter rävar i stora mängder. En konstant jakt leder till förstörelsen av ett stort antal individer och sänker befolkningen. I västra Sibirien minskade antalet korsak på grund av att utvecklingen av jungfrukter genomfördes, åtföljd av avskogning. Som ett resultat dödades arten från sina infödda platser och befolkningen minskade.

Fienderna

Korsaks främsta fiender är vargarna. Även om steppefältet löper väldigt snabbt, men snart blir hon överdriven av trötthet, och hon saktar ner takten. Och den grå rovdjur är känd för sin outtröttlighet och övertar revan. En annan fiende är räven. Det är starkare och smidigare, och eftersom de har samma ration med Corsac, förlorar steppe räven ofta och är hungrig.

Video: Steppe Fox (Vulpes Corsac)