Bustard - beskrivning, livsmiljö, intressanta fakta

Den långvariga rasen av fåglar har alltid fallit i jägarnas händer. Bustards bodde tidigare i stora flockar och var lätt byte. Idag betraktas människor, och inte rovdjur, fiender av dessa fjädrade invånare. För att bevara arten var bustardsna listade i den röda boken och fått sin skyddsstatus. Idag studerar vi allt som påverkar rasen, samt presenterar de mest intressanta fakta och klargör andra aspekter.

beskrivning

  1. Annars kallas individer i rasen gruppen Dudaks eller vanliga bustards. De betraktas som de största företrädarna för liknande arter, om vi talar om fördelningen i våra hemlands utbredningar. Bustards är stora, viktiga, enligt vissa externa uppgifter som liknar kalkoner. Nacken är tjock och oval, bröstet är brett, sexuell dimorfism är tydligt synlig.
  2. Personer av kvinnlig anknytning är mindre, i vikt kategori växa till 4-8 kg. med en kroppslängd på 80 cm. För män är de mycket större, växer till 100 cm med en vikt av 16 kg. Av det föregående är det tydligt varför jägarna älskar dessa fåglar så mycket.
  3. Tassarna med 3 fingrar anses vara ett kännetecken hos fåglar, är fjäderdräkten i detta område helt frånvarande. Därför flyttar fåglarna så snabbt över land. Trots den stora storleken känns de bra i luften och på marken. Individerna är snabba och smidiga.
  4. Du kan ta reda på att det är en individ av den representerade rasenheten före dig, genom plumage. Det är varierat och sticker ut. Hals med huvudmålat i gråtoner, närmare ask. Och resten av kroppen är ocker, med en rödaktig underton. Bustards är kända för sitt randiga korsmönster, medan bröstet med området under svansen är vit.
  5. När det gäller färgning är kroppen av fågeln av två kön inte mycket annorlunda. Det kan sägas att även för professionella är det svårt att identifiera om han eller hon är framför ögonen. På vårsäsongen klär sig männen i rött fjäderfä, som ligger i nackzonen. Även män har en massa filamentösa fjädrar i näbbens zon. Denna färgning varar fram till augusti.

bostad

  1. Fågeln tillhör steppens art. Det föredrar inte alltför hög vegetation, öppna ängar, svängbackar, etc. Tidigare bodde representanterna för arten uteslutande i övergivna ställen, men på bekostnad av människors ekonomiska verksamhet fåglarna utvidgade deras utbredning något.
  2. Du kan träffa rasen på höglandet, liksom på slätten. Familjens representanter tolereras väl av temperaturfall, de kan vara svala under lång tid. Men när snön bryter ner, försöker de att röra sig söderut.
  3. Eftersom mänskligheten utvecklar och täcker fler och fler territorier, är dessa fjädrade vänner tvungna att gömma och söka efter nya platser. Nu finns de på hayfields, i jordbruksmarker.

mat

  1. Maten är blandad, vegetabilisk eller animalisk mat kan råda. Det beror allt på livsmiljö, liksom könsbestämning och ålder av fågeln. Inte mindre viktigt ges till vilken mat som är tillgänglig vid en viss årstid.
  2. Växt upp fåglar älskar frön, skott, lövverk, blommor av växter som tillhör familjen kål, baljväxter eller asrovyh. När det gäller djurmat äter larverna och insekterna sig själva, liksom johannesbröd, medvedka, gräshoppor, buggar etc.
  3. Eftersom dessa individer är iboende allfödda, anpassade de sig inte för att svälta, äta maskar, grodor och ägg av en mindre grupp fåglar som inte bo på toppen. När bustards samlas i stora flockar, börjar de en fullfjädrad jakt på gnagare. Små kycklingar matar inte så olika, de får myror och larver.
  4. Fåglar behöver vatten, så de bor ofta nära vattenkällor. De kan äta snö på vintern för att släcka deras törst, och på sommaren under torka flyger de i flockar för att dricka vatten.

Avelsfunktioner

  1. En intressant egenskap är den ojämna uppnåendet av puberteten. Till exempel blir manliga män sexuelt mogna vid 5 år och kvinnor på 3-4 år. Fåglar har en boendplats som de flyger årligen i början av eller på våren.
  2. Först lever de i flockar och väntar på att jorden torkar ut. Då börjar äktenskapsritningarna, varigenom alla individer skickas till ett speciellt område. De har inte särdragen att bilda permanenta par, varje år har han en annan kvinna.
  3. Det är intressant att observera äktenskapsceremonin, som sker på ett stort sätt. Om vi ​​anser att dessa fåglar i vardagen är tysta, så spenderar de all energi i denna period. Från morgonen flagga männen framför kvinnorna, och hon måste välja en satellit.

Intressanta fakta

  1. Så snart de varma dagarna kommer, ligger de berörda fågelrepresentanterna på marken och sprider sina ben bred. De börjar andas tungt. I detta fall är deras vingar allmänt åtskilda. Problemet är att sådana individer saknar svettkörtlar som reglerar kroppstemperaturen. Det är av den anledningen att fåglarna försöker svalna på sval mark.
  2. Det är värt att notera att dessa individer får blötdräkt när det regnar. Ett sådant fenomen anses vara det farligaste, särskilt under frosten. Fågeln kan helt enkelt inte flyga upp och förbli helt försvarslös. Ofta används denna situation av rovdjur. Problemet är att bustarden inte har några körtlar som producerar ett speciellt fett, på grund av vilket vatten kan rulla av vingarna.
  3. Intressant är det faktum att vuxna, som har en ganska stor vikt, står i fara, flyger de inte bort, men flyr iväg. Sådana fåglar är mycket svåra att ta av. Det är av den anledningen att de försöker fly från fara. Varje gång en fågel mognar och vinner mer och mer, flyger den mindre och mindre.
  4. Män samlas ofta i flockar och gör konstiga, döva ljud. Genom att göra så kastar de huvudet och blåser upp halssäcken. Vid den här tiden flyger manlig fluff så mycket som möjligt. Således lockar de kvinnornas uppmärksamhet. Under en sådan period ser hanarna ganska konstigt ut och ser ut som en rund klump av fjädrar.
  5. Som du redan förstod matar de representerade individerna på djur- och växtmat. Oftast i deras kost kan du hitta ödlor, insekter, olika örter och grodor. Med början på varma dagar föredrar fåglar vegetabilisk mat. Så snart som förkylningen börjar, börjar individerna äta djurmat.
  6. Det är värt att notera att representanterna för denna art hör till de utrotningshotade och sällsynta arter av fåglar. De betraktade individerna är skyddade och listade i den röda boken. Nu är allt gjort för att bevara unika fåglar. Fågelfåglarna började minska snabbt på grund av den okontrollerade jakten på dem. Dessutom började människor ockupera stora jordbruksområden och tillämpa kemikalier.
  7. Problemet är att sådana fåglar tar ägg i fälten. Avkomman omkommer vid höklippning. Dessutom angrips individer ofta av olika rovdjur. Vuxna bustards jagas av poachers. Fåglar dödas ofta av elektriska ledningar och sprutade kemikalier i fälten.
  8. Sådana fåglar gillar att festa på saftigt och gott gräs. Därför besöker de ofta jordbruksfält. Dessutom förstör de kulturen. Därför betraktas bland de bönder som anses fåglar som skadedjur.
  9. Glöm inte att dessa personer är ganska stora i storlek. Samtidigt har de en lång hals och inga fjädrar på tassarna. Ofta har fjäderdräkten röda och vita nyanser. På grund av denna färg går fåglarna samman med terrängen. Det är lättare för dem att gömma sig från rovdjur. Dessutom är bustards något liknande strutsar, bara mycket mindre.
  10. Individer gör boskap i marken i form av urtag. Honan kan producera upp till 4 ägg. I färg kan de vara olivgrön eller grönväxlad. För att bygga ett bo, gräver fåglarna själva hål och justerar spåret med sin egen kropp. Ned lägger de på torkat gräs. Vidis ägg är engagerad i kvinnan.

Bustards är unika representanter för fåglar. Om de märker faran under utkläckningen av avkommor, låter fågeln att vara skam och börjar leda rovdjuret bort. Därefter försöker individen att fly från fara. Fåglarna i fråga har blivit sällsynta och ligger på randen av utrotning. Poachers fortsätter att jaga dem.