Garden Warbler - beskrivning, livsmiljö, intressanta fakta

Garden peeler är en sångfågel som finns på Vitrysslands, Rysslands, Ukraina, Indien, Kazakstan, Turkmenistan territorium.

Trädgårdsutsikt är nästan ingen annorlunda än reed och marsh warblers. De ser nästan lika ut - längden är från 10 till 18 centimeter, vingarna är från 5 till 7 centimeter och vikten är ca 10-17 gram.

Fågeln som heter Warbler kan inte skryta med en ljus färg, tvärtom har både manen och honan samma gråbruna färg ovanför och olivbeige i kroppens nedre delar. Det viktigaste inslaget i trädgårdshundarna är deras imitation sång, som de publicerar på natten. Dessa sångvarelser efterliknar ljudet från andra fåglar och gör så mycket långsammare än deras träskpartier.

Egenskaper av utseende

Äldre warblers under parningstid ser speciellt ut. I allmänhet har dessa fåglar målade i en djup olivfärg. Men nadkhvostnaya-delen är lite lättare än olivryggan, ja, svansen och vingarna är tvärtom utarbetade ännu djupare och ser därför mycket tråkig ut.

Grå, rökig färg förekommer på den framträdande sidan av fågeln, den sträcker sig från svansen till halsen. Även grå finns på klor och fingrar.

På sommaren ser den här fjädrande sångfärgen ganska dyster ut. Det är i en blekande form att all den här färgglans färgdynlighet är synlig - ryggen är gråbrun, magen är smutsig-vitaktig. Men mogna individer i en ny höstlook kan skryta med rödaktiga blommor på dorsalsidan och en blandning av ocker på den ventrala delen av kroppen. Den unga tillväxten under hösten har ljusare och mer rödaktig färgning än vuxna.

habitat

Trädgårdsfågeln, som redan täckt ovan, bor i många länder, finns den ibland nära Leningrad, i östra Estland, i västsibiriska träskmarker, i Mongoliet, i Altai, i Irtysh, i Nepal, i Saratov. Vinter skickas till Indien, Pakistan och andra termiska länder.

Den fjädrande resenären går in på den tidigare Sovjetunionens territorium endast under sommarsäsongen. Detta är en flygvy som inte stannar länge i vårt område.

Första bekantskap

År 1901 hittades för första gången en trädgårdsröd på territoriet av den tidigare Sovjetunionen, den upptäcktes den 10 mars 13-13 i Murghabdalen. Efter migrering av fåglar var märkbar - i slutet av juni började de förbereda sig för höstens avgång från Sovjetunionen, men lämnade slutligen CIS i augusti-september 1901.

Experter märkte att fåglarna börjar gradvis flyga från Sovjetunionen, så att dessa fåglar började flyga från Moskva-regionen den 24 augusti och nästan inte möttes i huvudstaden utkanten den 9 september.

beteende

Trädgårdsmästare anses vara en älskare av skogen, föredrar hon lövträd, barrskogen. I allmänhet är fågeln nomadisk och anpassar sig till en mängd olika förhållanden och klimatlandskap.

I taiga skapas ofta boskap i buskarna och i ängytan, som ligger nära myrarna, sjöarna, floderna, kanalerna. Dess närvaro kan också observeras i övervuxna hallon, i små gropar, i buskar och raviner.

I skogen-steppregionen vandrar den i små björkskogar och kommer ibland över helt okonventionella områden (där det inte finns några träd och buskar). Reed på öppna, torra platser för att bosätta sig i vattenkroppar, lite övervuxna med små vassar och floder, men endast på platser med buskar eller vass.

Vid strömmar och små riveter upptar det områden i pil och granskogar. Den bor på sluttningarna av kullar i buskarna, och ibland i reedstängsel, ibland långt ifrån vatten. Ibland sätter det sig på sociala, öde platser - det kan vara övervuxna ogräs, övergivna parker, gräver, övervuxna trädgårdar, särskilt de som ligger nära dammar och floder.

Det bergiga territoriet valdes också av låtskrivaren, det bevarar höfterna och odlade sorter av körsbär. Beläget på sluttningarna av dalarna och bergen. När det gäller det bergiga området föredrar skyttaren här att hyra i en höjd av 800-1300 meter. Den bor på platåerna av Uralerna, på Tien Shan och nära bergströmmarna på Kopetdagen.

population

Antalet warblers varierar och beror direkt på terrängen. Hennes lilla i de nordliga delarna är det exempelvis svårt att hitta den här fågeln i Leningrad-regionen eller i Yeniseis dal. Men du kan vanligtvis träffa en sångfågel i Urals, Baltikum, Smolenskregionen och Olonets Territory, liksom i hela mellersta Europa i den tidigare Sovjetunionen.

reproduktion

På våren återvänder fåglar till nästplatser. Vid ankomsten börjar de mogna männen sjunga och uppta nästplatser. Bosna själva befinner sig på olika avstånd från vattenkroppar, i vissa fall tillräckligt långt. De finns i täta nässlor, jasmin buskar, övervuxna bär buskar, dogrose, körsbär och annan vegetation.

Det viktigaste för reed när man väljer en plats för ett bo är närvaron av vegetationstäthet och mycket ljus på partiklarna i denna vegetation. Fågeln hänger boskapen på stjälkarna och grenarna, men formen på boet är vanligtvis antingen konformad eller koppformad.

Honan ligger mellan 4 och 6 ägg, ganska flyktiga i sin färg. Den första typen av ägg är täckt med blekrosa toner, bakgrunden till de andra äggen är i matt, mjölkvit färg och den tredje presenteras i gråvit version.

ruggning

Dessa fåglar ändrar sin fjäderdräkt två gånger om året. Först kommer premarital, och efter efterfödd fjäderförändring. Den första molten sker på vintern och den andra - på hösten. Men hos unga individer finns det en del molt i sommarens sista etapp.

Ljudvanor

Mörkbrun i höjden och gråaktig i den nedre sektorn, publicerar hon en krigare en dubbel eller trefaldig "check", signalering av en händelse. Låten är fjädrad är unik, det är svårt att förvirra med en annan. Den består av separata ropar och stavelser, och bakom var och en är den berömda och upprepade "check-check-checken".

Sången ändras, ibland innehåller den en hel del ratchets, och ibland ett stort antal ljusa, fyllda och ojämna kombinationer som slutar i önskningar. Också denna långspelskomposition innehåller stavelser från andra fågels låtar.

I parningstidens stunder kan du ständigt höra de sångande männen, de gråter i dagar. Trots detta presenterar hanarna låtar som är helt olika i karaktär, till exempel på dagtid hörs en rytmisk, snabb sång, vilket även händer utan pauser. Detta beror på det faktum att fågeln inte sover vid denna tidpunkt, den söker efter mat, ändrar sin position och utför många fysiska operationer.

På natten är fågeln passiv och publicerar sin sång från ett ställe, vanligtvis sitter på toppen av en busk eller gren. Nattsången har en lugn, långsam och hög volym, den innehåller även pauser och uppmätta.

Video: Trädgårdsmästare (Acrocephalus dumetorum)